Nejdražší karty Pokémon

10 nejdražších karet pokémon TCG v historii

V roce 2021 franšíza Pokémon oslavila 25. výročí vydáním speciálních sad karetní hry Pokémon – TCG. Některé byly paralelní s nejpamátnějšími a nejzajímavějšími kartami v sérii, včetně turnaje nelegálního Birthday Pikachu. Mnohé z karet však ve skutečnosti nejsou nejvzácnější, nejcennější a nejžádanější ve světě Pokémon TCG. Tady je 10 nejpozoruhodnějších a vysoce hodnotných karet Pokémonů.

1.     1999 Shadowless First Edition Holographic Charizard

Holografický Charizard z roku 1999 patří mezi mimořádně vzácné a populární karty. Bezstínová( Shadowless ) verze holografického Charizarda z rané historie TCG je značně ceněná. Gem Mint 10 této karty, tedy nejvyšší možná třída sběratelského předmětu pro kartu, byla prodána v aukci na začátku tohoto roku za 420 000 dolarů.

2.     Blastoise Commissioned Presentation Galaxy Holographic

Tato karta je speciální právě protože nejde o oficiální kartu, ale o prezentační kartu vytvořenou producentem Magic: The Gathering Wizards v roce 1998. Měla přesvědčit Nintendo na anglické vydání Pokémon TCG, který byl vydán mezinárodně rok na to. Bylo vyrobeno 5 karet, ale jen 1 byla prodána v aukci za 360 000 dolarů.

3.     Kangaskhan Family Event Trophy Holographic

Speciální karta Kangaskhan byla předána týmům rodičů a dětí na turnaji Parent/Child Mega Battle Tournament v Japonsku, které dosáhly stanoveného počtu vítězství. Ze 46. byla jedna prodána v aukci za více než 150 000 $.

4.     2000 Neo Genesis 1st Edition Lugia Holographic

Neo Genesis je nechvalně známý název pro srovnávače karet PSA se spoustou chyb. Pro 1. vydání Lugia to platí taky. Karta je však v perfektním stavu. Existuje jen 41 Gem Mint 10 kopií této karty a jedna z nich se prodala za 50 000 $.

5.     1996 Japanese Base Set No Rarity Symbol Venusaur Holographic

Tato karta Venusaur je zvláštní tím, že nemá žádný symbol pro rozlišení, třeba hvězdu, kruh či diamant. Tato vzácná karta byla špatně vytištěna a nemá na sobě označení. Pouze 5 kopií chybného tisku je ohodnoceno na Gem Mint 10. Jedna kopie s autogramem ilustrátora karty Mitsuhiro Aria se prodala v aukci za 55 000 $.

6.     Espeon and Umbreon Gold Star POP Series 5

Shiny Pokémon - lesklí Pokémoni jsou střídavě zbarvené verze běžných protějšků. Na nalezení jednoho z nich je šance 1/8192 ve starších hrách před X a Y a 1/4096 v novějších hrách. Podobně je tomu u dua karet Eeveelution. Anglická verze Gold Star Umbreon v Gem Mint 10 se prodávala na eBay za cenu přes 20 000 $.

7.     Master's Key

Master's Key je novější zarámovaná trofejní karta, která byla udělena soutěžícím na mistrovství světa Pokémonů v roce 2010. Master's Key je úžasný sběratelský kousek pro sběratele. Je 36 celkem kopií a jedna z nich byla prodána za více než 21 000 $.

8.     Prerelease Raichu

Prelease Raichu je stále považován ve světě sběratelů za mýtus. Před vydáním druhého rozšíření Džungle od TCG byla řada karet Raichu omylem označena vpravo dole nápisem „PRERELEASE“. Ze 100 kopií bylo mnoho zničeno výrobcem karet, ale pár kopií bylo předáno zaměstnancům. Objevilo se i mnoho padělků.

9.     25th Anniversary Celebrity Collaborator Cards

Celkem 3 karty jsou výjimečné. K 25. výročí Pokémona dostali umělci J Balvin, Post Malone a Katy Perry své vlastní karty Pokémona v moderním uměleckém stylu. Pokud karty někdy půjdou do aukce, budou stát opravdu hodně dolarů.

10. Illustrator Card

Karta je jediná svého druhu. V historii sbírky TCG je novou legendu. 41 kopií této karty bylo předáno vítězům ilustrační soutěže na japonském sjezdu CoroCoro v roce 1998. Bylo jich vydáno jen 39 karet a pouze 1 z nich dosáhla stupně Gem Mint 10, když ji v únoru 2021 koupil influencer Logan Paul a vzal na zápas WWE. Koupil ji za 5 275 000 dolarů. Jde o rekordní cenu karty v historii.