Mistrovství světa v pokémon TCG

První Čech vyhrál mistrovství světa v pokémon TCG

Pokémon je sběratelská karetní hra, ve které si hráči sestavují vlastní balíky z volitelných karet. Přirovnat ji můžeme třeba k tradičnímu Magic: The Gathering, populární japonské hře Yu-Gi-Oh! nebo nejnovějšímu titulu Scrolls od autora Minecraftu. A Češi tuto hru ovládají na jedničku!

Pokémoni jsou japonská animovaná nadpřirozená stvoření, mezi která patří i značně populární žlutá elektrická myš Pikachu a ve světě jsou tato stvoření stále velmi oblíbená. Důkaz přináší mistrovství světa v karetní hře zasazené do prostředí tohoto světa, které se uskutečnilo v Londýně. Na tomto šampionátu zazářil mladý Čech jménem Ondřej Škubal, který se stal vítězem elitní kategorie Masters.

Napínavý turnaj

V úvodní části turnaje však Ondřej Škubal porazil ještě mimo záběry kamer Fabiena Pujola z Francie, Takuya Hasegawa z Japonska, Petera Lo z Austrálie, Takuya Baba z Japonska, Haru Nishikawu z Japonska, Miloslava Posledního z Česka a remizoval s Isaiah Bradnerem z USA a Andrew Estradou z Kanady.  Miloslav Poslední byl po prvních 7. zápasech v TOP 10 spolu s Ondřejem Škubalem. Díky remíze v 8. zápase se ale nakonec do finálové osmičky nedostal.

Mistrovství světa

Mladý český soutěžící se do hlavní části šampionátu probojoval společně s dalšími 209 hráči. Ve finále zdolal i udatného Daichiho Shimadu. Zároveň se tak stal prvním Čechem, který zcela ovládl elitní kategorii Masters. Díky vítězství Ondřeje Škubala byla na soutěži atmosféra úžasná. Všichni naši lidé mu obrovsky fandili.

Šampionát v Londýně

Celého turnaje se zúčastnilo asi 5 000 pokémonových nadšenců z 57 zemí, kteří se utkali ExCel aréněLondýně. Podle soutěžících je hra takticky komplexní podobně jako šachy a tomu také odpovídá i značná odměna pro vítěze. Ti nejlepší si nakonec dohromady rozdělili prize money ve výši přes 24 milionů korun.

Česko v širokém zastoupení

V Pokémon GO a Sword & Shield mělo Česko vždy jen 1. zástupce, ale v Pokémon TCG bylo zastoupeno hned 11 hráčů. Z 210 hráčů, kteří se probojovali do hlavní části mistrovství v kategorii Masters, se podařilo vyhrát Ondřeji Škubalovi.