Pokémon historie

Historie pokémonů

Prvních her se Pokémoni dočkali v roce 1996, ale jejich historie začala už rok předtím, 27. února, kdy spatřily světlo světa hry Pocket Monsters Red a Pocket Monsters Green. Podle fanoušků Pokémonů to však spíše byly první hry Red a Blue. Půl roku po vydání Red a Green vyšla v Japonsku verze Pokémon Blue s updaty a opravami některých glitchů. Na pak pronikly pouze hry Red a Blue.

Při soutěživosti a sběratelství bylo cílem zkompletovat Pokédex, tedy pokémoní encyklopedii obsahující 150 volných políček. Aby hráči splnili výzvu profesor Oaka, musí pokémony vyměňovat s jinými trenéry. Někteří pokémoni se také vyvíjí jen během procesu výměny. Příběh začíná v Oblázkovém městě, odkud vyrážíte na dobrodružnou cestu a vyberete si jméno.

Pokémon anime - příběh Ashe Ketchuma

Pokémoní anime začalo vysílat v roce 1997. Hlavní postavou je Satoši neboli Ash, který se v den 10. narozenin vydává na cestu s neovladatelným Pikachu. Postupem času se z nich stanou nejlepší přátelé a nabírají další kamarády, třeba Pidgeotta, Bulbasaura či Charmandera, ale i nebo lidské přátele Misty a Brocka. Ash prochází regionem, bojuje s rakeťáky jménem Jessie, James a Meowth, zažívá dobrodružství, setkává se s lidmi i trenéry a bojuje o odznaky, aby se dostal do pokémoní ligy.

Další historie Pokémonů

Pak přichází pokémon Trading Card Game - Kopie Magiců, Pokémon Gold, Silver a Crystal, Pokémon Diamond a Jade, Pokémon Ruby, Sapphire a Emerald, ale i Diamond, Pearl a Platinum, kdy vyšla i nová konzole Nintendo DS Lite, dělejte Pokémony. Přibyly nové příšerky a na spodní obrazovce se objevilo zařízení Pokétch, na kterém byly hodinky, počítač kroků či kalkulačka. Čtvrtá generace přidala nekonečně velký batoh, rozdělila útoky na fyzické a speciální a také přinesla spoustu evolucí pro všechny pokémony z dřívějších generací. Pokémon Black a White dali pokémoním hrám kvalitní příběh.